Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Játék ötletek Valentin-napra

Játék ötletek Valentin-napra
Összeszedtünk néhány játékot, ami biztosan garantálja párotokkal a jókedvet.  heart

Bagh Chal: MEGVÁSÁROLHATÓ

A Kathmandu-völgy buja legelőin a pásztorok békésen terelik kecskéiket. Azonban  tigrisek járják a környéket prédájukat keresve.  A tigrisek ugyan gyorsak, de ha a kecskék összefognak, akkor felül kerekedhetnek a ragadozókon. Vajon ki nyeri a túlélésért folytatott harcot?

A Bagh Chal egy 2 játékosra épülő absztrakt stratégiai játék, amely  Nepálból származik. Ez a játék egy kicsit malom, egy kicsit dáma, egy kicsit sakk. Az egyik játékos a tigriseket míg a másik játékos a kecskéket fogja majd irányítani. Tigrisként a célunk az lesz, hogy levadásszunk 5 kecskét, úgy hogy a szabályok szerint átugorjuk őket a táblán. Kecskeként pedig a célunk az lesz, hogy beszorítsuk a tigriseket, úgy hogy ne legyen szabályos lépésük. Ez a játék egyszerű szabályi ellenére komoly agytorna és ennek hála a sokadik parti után sem válik unalmassá. Nem mellesleg, csomagolásának köszönhetően könnyen magatokkal vihetitek.

 

Azul: BÉRELHETŐMEGVÁSÁROLHATÓ

I. Mánuelt, Portugália királyát rabul ejtették az Alhambrában látott gyönyörű, színes csempék. Felszólította országának mestereit, hogy királyi palotáját, mely Evorában áll, ilyen szép díszítéssel lássák el. De ki lesz vajon az, aki legügyesebben választ a mozaikgyárak készletéből? Ki tudja a legszebb, legértékesebb falat összeállítani, amellyel elnyeri a király bizalmát és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?

Az Azul társasjáték amely mostanra már komoly családdá nőtte ki magát, méltán örvend nagy népszerűségnek. Ennek bizonyítékaként pedig megjelent az alapjáték legújabb kiadása melyben a színes csempék helyét a csokoládé vette át. A szabályok változatlanok, a körítés pedig ínycsiklandó. Célunk a lehető legtöbb pont elérése a megfelelő pralinék kiválasztásával. A játékban felváltva kerülünk sorra, kiválasztunk egy színt valamelyik korongról, majd felhelyezzük a táblánkra és átadjuk a kört. Ha minden elfogyott lepontozzuk a fordulóban összegyűjtött csokikat, és már folytathatjuk is egy új fordulóval, addig amíg el nem érjük a játék végét, vagyis az egy teljes sort.

Az Azul bár három illetve négy fővel is játszható, szerintünk mégis ketten a legélvezetesebb és így mutatja a “legédesebb” arcát.

 

Jaipur: BÉRELHETŐMEGVÁSÁROLHATÓ

A maharadzsa keresi Jaipur városának legrátermettebb kereskedőjét, már csak ketten vagytok versenyben, de vajon ki lesz az aki végül a maharadzsa elé járulhat?

A játékban áru kártyákkal fogunk kereskedni, a célunk pedig az lesz, hogy több pénzt gyűjtsünk össze, mint az ellenfelünk. Lapok megszerzésére három különböző módunk lesz. Húzhatunk a pakliból, cserélhetünk a piacról, vagy bővíthetjük a karavánunkat. A megszerzett lapokat pedig lehetőségünk lesz eladni. Minél több azonos típusú árut sikerül egyszerre eladni annál nagyobb bevételre számíthatunk, de figyelni kell, ha egy áruból már túl sokat adtunk el, a kereslet csökken és a lapok ára csökkeni fog. A Jaipur könnyed, gyors és egyszerű társasjáték, kiváló levezetés egy hosszú fárasztó nap végén.

 

Patchwork: BÉRELHETŐ | MEGVÁSÁROLHATÓ 

Uwe Rosenberg egy veterán társasjáték fejlesztő, megannyi sikeres és fantasztikus játék atyja, ezek közé tartozik a Patchwork is, amely dedikáltan páros játéknak készült.

A patchworkben, ahogy a nevéből is adódik egy foltvarrott takarót kell majd készítenünk, az asztalon körben elhelyezett foltok segítségével. De ez persze nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik, a foltokat gombokért tudjuk megvásárolni, és időbe telik majd felvarrni a takarónkra. A játék “időre” megy amit a központi táblán fogunk majd követni, és a felvarrott foltok alapján lelépni. A táblán jelölt gombok átlépése pedig a bevételt fogja biztosítani amit az eddig elkészült takarónkon található gombok után fogunk kapni. A játékot az nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjti össze. A pontokat a játék végére összegyűjtött gombokért kapunk, mínusz pontokat pedig a takarónkon található kitöltetlen részekért. Ez a játék nem egyszerű, kell egy kis idő, amíg ráérzünk, úgy hogy ne csüggedjetek, ha az első alkalommal negatív ponttal végeztek. Nem utolsó sorban még elérhető a limitált szerelmes kiadás is.

 

7 csoda: Párbaj: BÉRELHETŐ

Vezesd győzelembe az ókori birodalmak egyikét! Biztosítsd az erőforrásaidat, fejleszd a kereskedelmet, támogasd a tudományt, és éptsd meg a világ nagy csodáit, de semmiképpen ne feledkezz meg a hadseregről és a kultúráról sem!

A 7 csoda: párbaj egy ízig vérig stratégiai játék, amelyben 3 korszakon át kell birodalmunkat építeni és közben legyőzni ellenfelünket. Ehhez pedig nem másra, mint komoly stratégiára lesz szükségünk. A játékban felváltva kerülünk sorrai, és minden körben egy lapot fogunk elvenni a közös készletből, úgy hogy ezzel magunkat segítsük vagy pedig ellenfelünket hátráltassuk folytatva ezt addig, amíg valamelyik győzelmi feltétel nem teljesül. A játék befejezésére három lehetőséget is kíná. Arathatunk tudományos győzelemet úgy, hogy a játék folyamán összegyűjtünk hat különböző tudomány ikont. Győzedelmeskedhetünk katonai fölénnyel is, úgy hogy a konfliktusjelölőt eltoljuk az ellenfél városáig, vagy pedig polgári győzelmet aratva a harmadik korszak befejeztével, amelyhez nekünk kell a legtöbb győzelmi pontot összegyűjteni. Ez egy pazar társasjáték ahol minden kártya elvételnek súlya van, a hozzá megjelent két kiegészítő pedig még fokozni is képes ezt, és újabb lehetőségeket csempész az eddig is egésznek tűnő játékmenetbe.

 

Catapult Kingdoms: BÉRELHETŐ

A Catapult Kingdoms nem egy hagyományos értelemben vett társasjáték. Ebben a játékban először építőkockákból egy várat kell építenünk, majd felállítani rá a vár védőit, ha mind a két vár áll, meg kell próbálnunk elpusztítani az ellenfelünk építményét. Erre egy katapult fog majd nekünk lehetőséget kínálni, és a hozzá tartozó “kő golyók“.

Persze pár képességkártya, hogy ne csak eszetlen lövöldözésből álljon a játék. Minden esetre ez inkább egy ügyesség alapú játék, ahol fontosabb az, hogy ráérezzünk milyen erővel és hova kell céloznunk a katapulttal mint az, hogy milyen lapot játszunk ki a kezünkből. A maga nemében ez egy különleges játék, és mindenképp megér egy próbát, egy biztos a nevetés garantált lesz a küzdelem alatt, de azért a szemetekre vigyázzatok!

Tartalomhoz tartozó címkék: bemutatás szombathely társasjáték