Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Mars terraformálása

Ratmayer

Gondolkodtál már azon, hogy mi lenne, ha kolonizálhatnád a Marsot? Ha igen olvass tovább!

A Mars kolonizálásának gondolata, már évtizedek óta foglalkoztat minket és számtalanszor élhettük át filmek, illetve könyvek formájában is. 2016-ban azonban a Fryxelius család megteremtette a lehetőséget, hogy akár mi is eljátsszuk Matt Damon szerepét a Mentőexpedíció című filmből, próbálva sikeresebb földművelést bemutatva. A játék, megjelenése óta töretlen sikernek örvend több megjelent kiegészítőjével együtt és még 2021-ben is a BoardGameGeek toplistájának 4. helyén áll.

A játékban a célunk egy „bolygóközi giga vállalatot” irányítva élhetővé tenni a bolygót úgy, hogy közben a konkurens vállalatokat megelőzve miénk legyen a legnagyobb nyereség. Erre pedig tengernyi lehetőségünk nyílik: építhetünk a Mars vulkánjaira hőerőművet, amivel a felszín alatti fagyott víztömegeket olvaszthatjuk fel. Növényeket és állatokat honosíthatunk meg a vörös bolygó felszínén, de mind ezek mellett figyelnünk kell a hőmérsékletre, az oxigénszintre és az óceánok mennyiségére is. Persze, a játék mechanizmusából nem hiányozhat az ellenfelek hátráltatása sem, például: ki ne örülne egy jó kis meteoresőnek? 

Ez egy ízig-vérig Sci-Fi játék, olyan stratégáknak, akik inkább figyelnek oda saját lapjaikra, mint az ellenfélére. Meteoritok ide vagy oda, a többiek játékát kevésbé tudjuk befolyásolni. Mindezek ellenére bátran ajánljuk mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt, és nem riad vissza egy hosszú és komplex utazástól a Marsra.

Értékelés: 8/10

Tartalomhoz tartozó címkék: társasjáték