Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Villamos dilemma

8.500 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: 1.250 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Pályaválasztási tanácstalanság halálosan komolytalan morális döntésekkel Az egyik játékos a villamosvezető, aki egy útelágazáshoz ér fékevesztett villamosával, ahol döntenie kell, melyik vágányra kanyarodik, és tarol le mindenkit az útjában. A többi játékos két csapatra oszlik, és megpróbálja meggyőzni a villamosvezetőt, hogy az ellenfél csapatának vágányát válassza, megkímélve ezzel a saját oldalán állók életét. Ez egy igazán életre szóló pályaválasztó játék!

A morális gyilkosságok partyjátéka!
Megállíthatatlanul robog a 4-es és 6-os villamos egy váltó felé, ahol két irányba kanyarodik a sín. Te vagy a masiniszta, és döntened kell, hogy melyik vágányon halad tovább a járgány. Az egyik vágányon a legjobb barátot sétál, a másik vágányon pedig Új-Zéland teljes lakossága. Az egyik vágányon a legjobb barátod, és egy alom diszlexiás kisebbségi kiscica sétál, a másikon pedig a világ utolsó avokádófája áll egy cserépben, és Új-Zéland teljes lakossága. Az egyik vágányon a legjobb barátod, egy alom kiscica és egy irritáló 10 éves sétál, aki már most sokkal többet keres nálad, és 10 év múlva összejön szíved szerelmével, a másikon az utolsó avokádófa, Új-Zéland teljes lakossága és Kim Dzsongun található. No, mi legyen?

A világ felosztható két részre: valaki ismeri a villamos-dilemmát, valaki nem. Ugyebár te biztosan nem az utóbbi kategóriába tartozol (ugye?!). Az eredeti dilemmában döntened kell, hogy az öt ember felé robogó villamos váltson-e irányt, és így öt helyett inkább egy ember haljon-e meg a másik vágányon, azonban ehhez valóban aktívan be kell avatkoznod a villamos irányításába és felelősséget kell vállalnod annak az egy embernek a haláláért. Ha nem teszel semmit, akkor ugyan meghal öt ember, de ez akkor is így lett volna, ha te ott sem vagy. Ezen híres morális feladványt gondolja újra a Villamosdilemma partyjáték, méghozzá tökéletes humorral és egy nagyon mozgalmas és interaktív játékmechanizmussal.

  • A játékosok közül egy valaki a villamosvezető szerepébe bújik (csini, csíkos kalapos figura jelöli őt, nagy szakállal – szimpatikus pszichopata), a többiek két csoportot alkotnak majd.
  • A váltó utáni egyik sínpár az egyik csoporthoz, a másik pedig a másik csoporthoz tartozik, és mindkettő bagázsnak az a célja, hogy a száguldó villamos vezetője ne az ő vágányukon mészároljon, hanem kanyarodjon csak az ellenlábasok felé inkább.
  • A társasjáték háromféle kártyapaklival operál, mely kártyák határozzák majd meg, hogy melyik vágányon miféle potenciális hullajelölt tartózkodik.
  • Az egyik kártyapakli az „ártatlanok” angyali klubja, ha innen kerül kártya a sínpárra akkor az vagy az anyukád, vagy a szexi pultoslány, aki feltalálja nemsokára a másnaposságmentes bort, vagy valami hasonszőrű.
  • A másik kártyapakliban a „gonoszok” lapulnak, például Robot Hitler, a főnököd, vagy épp egy horrorisztikus reverz sellő.
  • A harmadik pakliban módosítókártyák találhatóak, amelyekkel kicsit árnyalni lehet a sínen tartózkodókról kialakult képet – például a világ legveszélyesebb gyújtogatójáról kiderülhet, hogy minden kedden árva gyerekeket tanít integrálszámításra.
  • A csapatok a saját vágányukra pakolják az ártatlanokat, egymás vágányára a „gonoszok” kártyáit, a módosítókártyákat pedig oda helyezik, ahova szeretnék, és végül a villamosvezetőnek döntenie kell, hogy melyik vágányon mészárol majd a jármű.
  • Minden körben a vesztes csapat egy kis halálfejes jelzőkorongot kap, és a játék végén a cél, hogy minél kevesebb koronggal bírjunk.

A Villamosdilemma hatalmas plusz pontja, hogy nem csupán fergeteges partyjáték, hanem a maga groteszk humorával nagyon komoly kérdéseket is feszeget, mind az erkölcsről, személyes preferenciákról, világnézetekről, így a játék transzformálódhat akár ritka izgalmas beszélgetésekké is. Ki tudja mit tudhatsz meg az ártatlannak tűnő ismerősöd gyilkos hajlamairól morális értékrendjéről...

Ha a legközelebbi party alkalmával olyan játékot szeretnél, amely nem csak a szokásos arcizomfájdító nevetést biztosítja, de emellett mélyebb rétegekkel is bír, akkor a Villamosdilemma tökéletes választás neked!

Nem értékelt
8.500 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Játékidő 30
Játékosszám 3-13
Nehézség 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Játékidő 30
Játékosszám 3-13
Nehézség 1